Ў кантакце

пятніца, 16 снежня 2011 г.

ТРЫ ТЫПЫ ЛЮДЗЕЙ


Да якога з іх адносіце сябе вы?
Мы часта дзелім людзей на розныя тыпы, у залежнасці ад іх здольнасцяў і схільнасцяў. Напрыклад, адных мы завём людзьмі спартыўнага тыпу (спартоўцы), іншых - інтэлектуальнымі (навукоўцы, філосафы), трэціх - артыстычнымі (мастакі, музыкі, артысты), чацвёртых - рэлігійнымі (вернікі, святары, сектанты).
Сёння мы раскажам вам пра тры тыпы людзей: пра цялеснага чалавека, душэўнага і духоўнага. Дадзеная класіфікацыя засноўваецца на ўзаемаадносінах паміж чалавекам і Богам і мае сваё абгрунтаванне ў Святым Пісанні – Слове Бога да нас, людзей.
ЦЯЛЕСНЫ ЧАЛАВЕК
Цялесны чалавек жыве незалежным ад Бога жыццём. Ён сам з’яўляецца гаспадаром свайго лёсу, сам прымае рашэнні, дамагаецца ўсяго самастойна і таму лічыць, што зусім не мае патрэбы ні ў Богу, ні ў Яго дапамозе, а ўжо тым больш, - у Яго кіраўніцтве.
Ён можа быць вельмі добрым чалавекам: сумленным, добрым, адказным і клапатлівым, але да Бога не мае ні наймалога стаўлення. Ён сам для сябе зяўляецца Богам і жыве, кіруючыся ўласнымі пачуццямі, жаданнямі і імкненнямі. Ён завецца цялесным, таму што ў першую чаргу дагаджае свайго цела. Пад целам маецца на ўвазе не адно толькі цела, а сукупнасць цялесных жаданняў, запалу ігд. Апостал Павел у першым пасланні Карынцянам напісаў: Калі паміж вамі зайздрасць, спрэчкі і рознагалоссі, то ці не цялесныя вы?
ДУШЭЎНЫ ЧАЛАВЕК
Душэўны чалавек - гэта чалавек, які ведае пра Бога і пра Яго выратавальную ахвяру на крыжы, але асабіста з Ім не знаёмы... Магчыма, ён нават наведвае касцёл ці царкву, моліцца і чытае Святое Пісанне. Але праблема душэўнага чалавека складаецца ў тым, што, нягледзячы на тое, што яму штосьці вядома пра Творцу, Бог усё ж не зяўляецца яго Богам.
Душэўны чалавек, падобна цялеснаму чалавеку, з’яўляецца сваім уласным гаспадаром і богам. Ён сам кіруе сваім жыццём, сам усяго дамагаецца, і ўспамінае пра Бога толькі тады, калі трапляе ў бязвыхадную сітуацыю, ці калі яму неабходна знайсці вінаватага. У такія хвіліны ён звяртаецца да Бога са словамі: Ну, дзе ж Ты быў? Як Ты мог дазволіць, каб гэта са мной здарылася? Як Ты мог такое дапусціць?
“Душэўнымі” завуцца людзі, якія, магчыма, валодаюць выдатнымі душэўнымі якасцямі, але не маюць самага галоўнага - свету з Богам і Духа Святога.
Біблія пра іх кажа так: Пасланне Юды 19 “Гэта - людзі, якія адлучаюць сябе ад адзінства веры, душэўныя, без духа”.
ДУХОЎНЫ ЧАЛАВЕК
Духоўны чалавек - гэта той, хто прыняў рашэнне ісці за Хрыстом. Ён запрасіў Езуса Хрыста ў сваё сэрца і дазволіў Яму стаць Богам і Выратавальнікам свайго жыцця. Заўважце, ён не толькі папрасіў Хрыста стаць яго асабістым Выратавальнікам, але таксама і Богам. Гэта азначае, што такі чалавек дазволяе Богу заняць цэнтральнае месца ў сваім жыцці і дазволяе Яму кіраваць і кіраваць усім у сваім жыцці: пачуццямі, думкамі, рашэннямі і паводзінамі.  
    Біблія кажа пра гэта так:
народжанае ад цела ёсць цела, а народжанае ад Духа ёсць дух. Не здзіўляйся таму, што Я сказаў табе: трэба вам нарадзіцца звышыні( Евангелле паводле Яна 3:6-7).
    Цікава, а да якога з 3 прадстаўленых тыпаў адносіцца кожны з нас?
 Матэрыял з сайта www.cogmtl.net 

No comments: